Послуги

Імплантація зубів

ЩО ТАКЕ ІМПЛАНТАТ?

Дентальний імплантат – штучна конструкція, яка замінює корінь втраченого зуба та інтегрується в кісткову тканину верхньої або нижньої щелепи. Імплантація зубів може слугувати опорою для коронок, а також знімних або незнімних конструкцій.

Зубні імплантати найбільш близькі до здорових, природних зубів. Вони дозволяють вам жити так, як ви хочете – впевнено їсти, посміхатись, сміятись, розмовляти і насолоджуватись усіма вашими щоденними справами, не переживаючи про свої зуби.
Дентальний імплантат

ЕТАПИ ІМПЛАНТАЦІЇ

Коли зубні імплантати встановлюються в щелепну кістку (А), вони зростаються з вашою природною кісткою і стають міцною основою для підтримки одного або декількох штучних зубів, які називаються коронками.
Абатмент (В) розміщується поверх зубного імплантата, щоб підтримувати ваші коронки.
Коронки виготовляються в зуботехнічній лабораторії за попередньо знятими відбитками (С).
Дентальний імплантат
Випадок №1
Пацієнтка після ортодонтичного лікування звернулась в стоматологічну клініку з проханням отримати незнімні конструкції на місці відсутніх других верхніх зубів.
Зачатки зубів 12, 22 були відсутні. Між центральними зубами спостерігалась діастема.
Пацієнтці була запропонована імплантація зубів одночасно разом з операцією по збільшенню кісткової тканини, з подальшим протезуванням.
Через 4 місяці після імплантації пацієнтці були фіксовані формувачі ясен і зняті відбитки для виготовлення цільнокерамічних вінірів на 11 і 21 зуби і цільнокерамічних коронок на індивідуальних цирконієвих абатментах на 12 і 22 зубах.
Через 10 днів конструкції були фіксовані.
Цільнокерамічні реставрації зубів повністю влаштували пацієнтку. Контрольні огляди показують стабільний результат.

ПЕРЕВАГИ ІМПЛАНТАЦІЇ ЗУБІВ

Імплантація в руках досвідченого лікаря і при правильному плануванні є однією з найбільш безпечних і передбачуваних процедур в стоматології.

Сучасні зубні імплантати успішно використовуються вже більше 50 років.

ПРОТИПОКАЗАННЯ ДЛЯ ІМПЛАНТАЦІЇ ЗУБІВ

Тяжкі загальні захворювання, такі як діабет, серцево-судинні захворювання, захворювання печінки і нирок, пухлинні захворювання при хіміотерапії або променевій терапії є протипоказаннями.
Зубна імплантація є відносним протипоказанням для затятих курців, які не готові кинути палити, а також зловживання алкоголем і наркотиками. Те саме стосується і важких психічних захворювань.
Вагітність і годування груддю є протипоказанням для імплантації зубів.
Ріст кісток має бути завершений. Зазвичай це стосується жінок у віці 18 років і чоловіків 20 років.
До загальноприйнятих абсолютних протипоказань для встановлення зубних імплантатів можна віднести:
  • гіпертонус жувальних м’язів і бруксизм;
  • декомпенсована форма цукрового діабету;
  • важкі психічні розлади;
  • порушення процесу мінералізації кісткової тканини (остеопороз);
  • порушення зі сторони системи згортання крові.

Крім абсолютних, існує перелік відносних протипоказань, які не виключають можливість проведення імплантації, але можуть відкласти її на визначений термін. До таких протипоказань можна віднести:

  • наявність осередків каріозного ураження зубів;
  • малий об’єм кісткової тканини, який не дозволяє встановити конструкцію;
  • наявність зубного каменю;
  • неправильний прикус;
  • будь-які новоутворення в порожнині рота (гранульоми, кісти);
  • наявність запального процесу в м’яких тканинах порожнини рота;
  • пародонтит, пародонтоз і інші захворювання ясен;
  • тютюнопаління, за якого щодня випалюється більше 1 пачки цигарок;
  • період вагітності і грудного вигодовування;
  • інфекційно-запальні захворювання вірусної, бактеріальної або грибкової природи;
  • фізичне виснаження організму;
  • високий ризик травматичного пошкодження лицьової зони в результаті занять екстремальними видами спорту.
Онлайн - запис
Онлайн - запис

    Перший крок до красивої, здорової посмішки починається із зустрічі з Вами.

    Або

    КОНЦЕПЦІЯ «ВСЕ-НА-4-Х»

    Концепція «все-на-4-х» забезпечує нашим пацієнтам фіксацію ортопедичної конструкції відразу після проведення імплантації зубів.

    All-in-4
    Переваги цієї концепції імплантації:
    • фіксація повної зубної дуги на чотирьох імплантатах;
    • можливість не нарощувати кістку;
    • процедура проходить в один етап, оскільки негайне навантаження ефективне і відразу дає результат;
    • незнімні конструкції, які встановлюються пацієнту, є більш практичними як в експлуатації, так і в догляді за ними в порівнянні зі знімними;
    • ефективність даного методу науково доведена.

    ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЗУБНІ ІМПЛАНТАТИ

    Зубні імплантати являються єдиним варіантом відновлення відсутніх зубів, що зберігає натуральну кістку від атрофії (фізіологічного зменшення кістки після видалення зубів).

    600 р. н. е.
    Давні зубні імплантати були виявлені приблизно в цьому часі в щелепі у жінки з племені Майя.
    В 1952 р.
    Швецький хірург-ортопед П. І. Бранемарк виявив, що титан природним чином зростається з кісткою і одним із перших почав встановлювати титанові імплантати.
    3 000 000
    На сьогоднішній день у трьох мільйонів жителів США є імплантати, число котрих зростає на 500 тисяч щорічно.
    Випадок №2
    Імплантологічне лікування пацієнта з тяжкою формою пародонтиту
    Пацієнтка звернулася зі скаргами на рухливість зубів, неприємний запах з рота, зуби змінили своє попереднє положення у зубному ряду. Також вона зазначила, що страждає пародонтитом довгі роки.
    При об’єктивному огляді більшість зубів мали сильну рухливість та підлягали видаленню.
    Ми врахували всі побажання пацієнтки та запропонували реабілітацію обох щелеп за протоколом “all-on-4”.
    В одне відвідування були видалені всі зуби, встановлені імплантати на обидві щелепи, виготовлені тимчасові коронки.
    Через 4 місяці були повторно зняті відбитки та виготовлені цирконієві коронки, армовані титановою балкою.

    Ускладнення після імплантації зубів

    Відторгнення зубного імплантату є прямим деструктивним ускладненням, яке виникає після дентальної імплантації. Розповсюдженість даного явища становить від 1,5% до 3% серед загального числа людей, які пройшли дану процедуру. Спочатку, за появи реакції відторгнення, формується запальна реакція, яка переходить до руйнування кісткової тканини щелепи.
    Тютюнопаління можна виділити як приклад негативного фактору, який залежить власне від пацієнта. Постійний контакт прооперованої зони і компонентів тютюнового диму з імовірністю 60-65% спровокує реакцію відторгнення. Опосередковано впливати може також регулярне вживання алкоголю.

    До інших потенційних причин розвитку реакції відторгнення можна віднести:

    1. Проникнення інфекції в прооперований осередок ендогенним або екзогенним способом.

    2. Імунна реакція організму, яка призвела до відторгнення імплантату у ролі чужорідного тіла.

    3. Особливості будови зубощелепного апарату.

    4. Зниження місцевого або загального імунітету і імунодефіцитні стани.

    До інших потенційних факторів, які сприяють розвитку реакції відторгнення імплантату можна віднести захворювання ендокринної системи, патології пародонту, бруксизм, а також раніше перенесену променеву терапію.

    Вартість імплантів

    Хірургічний етап системою «Alpha Bio», Israel
    15 300 грн
    Імплантат «Alpha Bio» + формувач ясен + абатмент + цирконієва коронка на гвинтовій фіксації (повністю готовий зуб)
    32 800 грн
    1. Чи є обмеження у віці для встановлення імплантатів? Обмежень у віці немає. Нашому пацієнту, у якого прижились і функціонують всі 5 імплантатів – 84 роки. Такий вік є абсолютно нормальним для лікування в європейських країнах, якщо у пацієнта немає протипоказань до імплантації.
    2. Як довго необхідно чекати на імплантацію після видалення зуба? Після видалення зуба ми ставимо імплантати через 6-8 тижнів або через 4 місяці в залежності від об’єму кісти, що збереглась.
    3. Чи можуть слугувати імплантати впродовж всього життя? Коефіцієнт успіху після імплантації складає більше ніж 99%. При відповідному догляді і регулярному виконанні програми гігієни, яка індивідуально розробляється нами після імплантації, вони можуть слугувати впродовж всього життя.
    4. Які є показання для встановлення імплантату? При поодиноко відсутніх зубах, при відсутніх бокових зубах, при повній втраті зубів на верхній та нижній щелепах. Імплантати не прив’язані до віку.
    5. Чи є болісним встановлення імплантату? Не більш болісне, ніж будь-яке інше лікування зубів. Імплантація проводиться під місцевою анестезією, за бажанням і показаннями під медикаментозною седацією (стан хірургічного сну) або загальним наркозом.
    6. Які існують протипоказання до імплантації? Основним абсолютним протипоказанням до імплантації є променева терапія при онкологічних захворюваннях. Відносні протипоказання – остеопороз, цукровий діабет, захворювання щитоподібної залози, нервові і психічні захворювання, важкі захворювання серцево-судинної системи. В цих випадках питання імплантації вирішується індивідуально.
    7. Як часто буває відторгнення імплантату? Офіційна статистика показує, що правильно поставлений імплантат приживається в 98,5% випадків. Виходячи з багаторічного досвіду у сфері імплантації, ми даємо показник – 98-99%.
    8. Якщо у пацієнта алергія на матеріал імплантату? Згідно зі статистикою німецької асоціації імплантологів алергія на титан, з якого виготовляється імплантат, зустрічається у одного з 10,000 пацієнтів. В такому випадку ми маємо можливість провести алергологічний тест LTT (Limphozytentransformation). Якщо алергія на титан підтверджується, ми рекомендуємо ставити менш популярні, але ефективні цирконієві імплантати.
    9. Скільки імплантів мені необхідно встановити? При поодиноко відсутньому зубі – 1 імплантат, при втраті бокових зубів 2-3 імплантати або 4-8 імплантатів для незнімного мостоподібного протезу.
    10. Існують нові технології проведення імплантації? На сьогоднішній день існують навігаційні системи, які за допомогою 3D моделювання дозволяють провести імплантацію без розрізу.
    Цю послугу надають лікарі:
    Головний лікар. Стоматолог-хірург вищої категорії, стоматолог-ортопед