Послуги

Гігієнічна чистка зубів

Професійна гігієна порожнини рота – це стоматологічна процедура, яка дозволяє усунути видимі дефекти зубної емалі (наліт, пігментні плями, зубний камінь), створити і підтримувати біологічну рівновагу мікрофлори порожнини рота.
Все це необхідно для профілактики уражень зубів і захворювань пародонта (м’яких тканин, що оточують зуб), підвищення локального імунітету.
Випадок №1
Зуби пацієнта до гігієнічної чистки
Зуби після гігієнічної чистки

ЯКУ НЕБЕЗПЕКУ ПРИХОВУЄ ЗУБНИЙ НАЛІТ І КАМІНЬ

Все більше досліджень показують, що бактерії і запалення в роті також пов’язані з іншими проблемами, наприклад серцево-судинними захворюваннями і можуть поставити під загрозу ваш загальний стан здоров’я. Зубний наліт постійно утворюється на зубах. Після їжі, а особливо вживання будь-яких продуктів і напоїв з цукром або крохмалем, бактерії виділяють кислоти, які впливають на зубну емаль.

Зубний наліт дуже липкий, він утримує кислоти в контакті з зубами, поступово руйнуючи емаль і викликаючи карієс.

Тривале накопичення зубного нальоту призводить до появи зубного каменю, який посилює запалення ясен (гінгівіт). А в міру того, як запалення руйнує зубоясенне прикріплення, дозволяючи нальоту проникати нижче, формується під’ясенний камінь і починається пародонтит. Цей стан найбільш небезпечний і важко піддається лікуванню. Він є основною причиною втрати здорових зубів, а також неприємного запаху (галітозу) і потрапляння бактерій в кровообіг (бактеріємія).
Випадок №2
Зуби пацієнта до гігієнічної чистки
Зуби після гігієнічної чистки

ШВИДКІСТЬ УТВОРЕННЯ ЗУБНОГО НАЛЬОТУ І КАМЕНЮ

Утворення нальоту відбувається постійно і посилюється після прийому їжі. Вуглеводи, особливо цукри, починають розщеплюватися вже під дією слини, в результаті чого знижується Ph і прискорюється ріст природної мікрофлори. Додатково на утворення нальоту впливає текстура їжі. М’яка, рафінована, з низьким вмістом волокон їжа посилює утворення нальоту. Для того, щоб в місцях скупчення нальоту почала утворюватись так звана зубна бляшка – те, що стає причиною локального каріозного процесу, достатньо 10-12 годин.
Зубний камінь утворюється непомітно і поступово, в місцях, де наліт затримується більше доби.

ЯК ВІДБУВАЄТЬСЯ ПРОФЕСІЙНА ЧИСТКА ЗУБІВ?

Протягом діагностичного обстеження ми проведемо тест на фарбування зубної емалі, що дозволяє оцінити рівень забруднення зубів нальотом і виконаємо вимірювання глибини пародонтальних кишень, яке є необхідним для правильного вибору гігієнічних засобів. Комплексна гігієнічна чистка зубів включає в себе наступні маніпуляції:
1. Зняття твердого мінералізованого зубного нальоту за допомогою ультразвуку.
2. Усунення зубного нальоту методом Air-Flow.
3. Під час пародонтологічної чистки ми проводимо полірування прикореневих ділянок (шийок зубів) кюретами.
4. Остаточна чистка зубів із застосуванням професійних зубних паст.
5. Полірування міжзубних проміжків за допомогою штрипсів (шліфувальних смужок).
Випадок №3
Зі слів пацієнта, востаннє він відвідував гігієніста три роки тому. Об’єктивно бачимо рясний наліт на зубах і м’яких тканинах. Так само, при більш ретельному обстеженні, виявлена початкова стадія пародонтиту, причиною якого стала низька гігієна ротової порожнини і не часті відвідування гігієніста.
Результат після гігієнічної чистки.

Користь професійної чистки важко переоцінити. В домашніх умовах неможливо досягнути відмінних результатів лікування, навіть із застосуванням сучасних апаратів: електричних щіток, іригаторів. Наліт накопичується в міжзубних проміжках, біля коренів зубів, по лінії краю ясен і складно піддається видаленню в домашніх умовах. Після професійної чистки чистота емалі зберігається до 3-6 місяців. Полірована поверхня емалі не дає нальоту закріпитися на зубах, саме тому для профілактики пародонтиту і його ускладнень рекомендується проводити гігієнічну чистку не рідше 2-3 разів на рік.

Чистка зубів потрібна, якщо:

  • пацієнт проходить комплексну терапію з приводу пародонтиту;
  • є бажання покращити зовнішній вигляд зубів;
  • потрібен завершальний етап комплексного лікування.

Стоматологічна чистка необхідна після санації порожнини рота, перед імплантацією і протезуванням. Професійна гігієна потрібна у разі потемніння емалі внаслідок паління, вживання алкоголю, для спрощення процесу постановки пломби.

Процедура рекомендована особам зі схильністю до запальних захворювань ясен, тканин пародонту, серцево-судинними патологіями, органною недостатністю.

Завдяки регулярній гігієнічній чистці вирішується проблема багатьох патологічних процесів, які охоплюють порожнину рота. Враховуючи, що наліт на зубах є джерелом патогенної мікрофлори, бактеріальна плівка руйнує не лише зуби, але і призводить до інфекційно-запальних захворювань ясен, слизової порожнини рота, органів ШКТ (коли бактерії проникають зі слиною у шлунок і кишківник). За вже наявних захворювань кишкового тракту цей ризик зростає в рази.

Професійна чистка – невід’ємна частина догляду за зубами за наявності брекет-системи, мікропротезів (вінірів, люмінірів), коронок. Процедура переноситься легко, не потребує знеболювання, за виключенням випадків індивідуальної гіперчутливості емалі та ясен.

Професійна чистка зубів – важливий етап гігієнічного догляду за зубами у пацієнтів від 18-20 років. Лікар обирає метод чистки на основі даних стоматологічного анамнезу, огляду ротової порожнини, після вивчення деяких особливостей емалі. Чистка дозволяє не лише видалити наліт, але й освітлити емаль майже на 3 тони. Обираючи професійний гігієнічний догляд у якості підтримки чистоти порожнини рота, наші пацієнти отримують здоров’я і якісну профілактику пародонтиту і його ускладнень.

Професійна чистка зубів

ПРАВИЛА ЧИСТКИ ЗУБІВ

Щоб уникнути проблем зі здоров’ям і розвитку стоматологічних захворювань, гігієну порожнини рота проводять щоденно. Потрібно обирати жорсткість щітки в залежності від стану ясен та зубів. Рекомендують використовувати пасти, що містять фтор. Зубну щітку необхідно змінювати раз в три місяці.

Правила гігієни рота:

  • чистити зуби з усіх сторін двічі на день (зранку і ввечері) мінімум 2-3 хвилини;
  • рекомендують прочищати кожен зуб по 5-10 секунд;
  • рухи повинні бути обертальні, від ясен до зуба;
  • спеціальною щіткою вичищати язик та слизові рота;
  • після чистки зубів і кожного перекусу користуватись ополіскувачем рота;
  • по завершенню процедури ретельно промити зубну щітку;
  • після їжі і перед чисткою зубів використовувати флоси;
  • якщо немає можливості почистити зуби після їжі або перекусу – використовувати спеціальну очищувальну пінку;
  • 2-3 рази на тиждень промивати порожнину рота за допомогою іригатора.

how-to-brush-teeth

Якщо дотримуватись правил гігієни порожнини рота, жовті зуби стануть білими, ясна – міцними, зникне кровоточивість, дихання буде свіжим, приємним. Відвідування стоматолога стане лише профілактичним заходом.

ЯК ПОЗБУТИСЬ КАРІЄСУ БЕЗ СТОМАТОЛОГА

В роті людини живе більше 20 видів мікроорганізмів. Вони харчуються залишками їжі, що застрягла в зубах. Відходи життєдіяльності бактерій викликають карієс, руйнування зубів. Тому основне лікування – це щоденна гігієна порожнини рота. Якщо при стандартному догляді з’явився карієс, потрібно кожен раз чистити зуби після їжі, кожного перекусу. Впоратися з карієсом самостійно можливо тільки на початковій стадії захворювання. Для цього продають спеціальні пасти і гелі, що ремінералізують емаль, спеціальні вітамінні комплекси.

Але середній і глибокий карієс лікують тільки стоматологи. В цьому випадку необхідне обточування уражених тканин і пломбування.

При недостатній гігієні порожнини рота з’являється неприємний запах, починається активне розмноження бактерій. Це призводить до розвитку не тільки стоматологічних захворювань, але і до порушення роботи внутрішніх органів, а відновлення зруйнованих зубів коштує дорого.

Онлайн - запис
Онлайн - запис

    Перший крок до красивої, здорової посмішки починається із зустрічі з Вами.

    Або

    ПЕРЕВАГИ ПРОФЕСІЙНОЇ ЧИСТКИ ЗУБІВ В НАШІЙ КЛІНІЦІ

    Зняття зубних відкладень в нашій клініці виконується лише професіоналами з великим досвідом роботи, дбайливо і уважно. Ви також можете бути впевнені в повному контролі стерильності і використанні найбільш якісних засобів і актуальних технік.
    Переваги професійної чистки зубів
    1. Чи достатньо зубної щітки і зубної нитки для чистки мостоподібних протезів і коронок на імплантатах? Після протезування ми завжди рекомендуємо гігієнічні засоби в залежності від видів ортопедичних конструкцій і стану порожнини рота. Це можуть бути не тільки зубні пасти, щітки, флоси, але й монопучкові та інтердентальні щітки, суперфлоси, іригатори та інші засоби гігієни.
    2. Чи стають зуби білішими після гігієнічної чистки? Гігієнічні процедури направлені на усунення зубного каменю і зубного нальоту з поверхні зубів. Тобто після гігієнічної чистки зуби стають світлішими лише за рахунок зняття нальоту, а відбілювання змінює колір самого зуба за рахунок впливу на нього хімічних речовин.
    Цю послугу надають лікарі:
    Стоматолог-терапевт
    Лікар-стоматолог вищої категорії, стоматолог-ортодонт